Ingen mångkultur på Culturums vårprogram

Nyköpings kulturhus, Culturums, vårprogram saknar helt mångkulturella inslag för den vuxna publiken. Och det här får nu hård kritik från flera föreningar.

–De tar ingen hänsyn till att det finns stora grupper invandrare som bor i Nyköping, säger Nadim Hassen, ordförande i arabiska kultur- och konstföreningen i Nyköping. Det finns inga aktiviteter alls som nämner deras kultur.

En mångkulturell programverksamhet är också något som kan locka den svenska publiken, menar han och bidra till att människor och kulturer möts. Många programinslag är sådana att de kan locka publik, oavsett kulturell bakgrund, men Nadim Hassen menar att det också borde finnas plats för utomeuropeisk kultur. Och han får stöd av Nyköpings internationella kulturförening.

– Jag tycker att det är helt katastrofalt, säger Ulla Ihrén, föreningens ordförande. Det är noll eller inget som kommer fram med det mångkulturella. Kommunen tar inte sitt ansvar, säger hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".