City avbryter elitsatsning

Fotbollslaget City från Eskilstuna, som spelar i division två, tvingas avvbryta sin elitsatsning. Orsaken är pengabrist.

Enligt Citys sportchef Stefan Söderberg så finns det inte några pengar att fortsätta satsningen för att gå upp i superettan. Och, Stefan Söderberg kommer själv att sluta hos City, helt frivilligt.

Han säger att City helt enkelt inte råd att avlöna honom. Klubben satsade stort för några år sen, bland annat genom att värva Sven ”Dala” Dahlqvist som tränare, och att värva två spelare som kom direkt från allsvenskan. Men satsningen lyckades inte, och klubben var aldrig i närheten av att gå upp i superettan.

Nu har huvudsponsorn hoppat av, och Citys kassa är skral. Dessutom har man bara 15 spelare i sin elittrupp. Enligt den avgående sportchefen Stefan Söderberg ska City nu satsa på att spela ihop ett lag där egna ungdomar har en framtädande roll. Klubben kommer att ha kvar sin plats i division två, men enligt Söderberg finns det en risk att man åker ur.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".