Toppolitiker försvarar kulturutbud

Kultur- och föreningsnämndens ordförande i Nyköping, socialdemokraten Mikael Ardeheim, försvarar utbudet i Nyköpings kulturhus, Culturum, trots att det inte finns en enda programpunkt i vårprogrammet som vänder sig till en mångkulturell publik.

Det finns inte en enda programpunkt i Culturums vårprogram som vänder sig till vuxna med annan kulturell bakgrund, inte heller finns det någon enda programpunkt med invandrarkultur presenterad för en vuxen svensk publik.

Kritiken är hård från flera kulturföreningar i Nyköping mot att den kulturella mångfalden verkar ha tagit semester på Culturum.  Nadim Hassen, ordförande i arabiska kultur- och konstföreningen har en vision om en kultur som bygger broar mellan människor och kulturer, det handlar om ren diskriminering , menar han.

Efter att ha hört om kritiken mot vårprogrammet så ändrar sig Michale Ardeheim och säger att de måste ta hand om alla människor i samhället, oavsett nationalitet och färg. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".