Fotboll: Eskilstuna city kritiserar tidning för sponsorbrist

På årsmötet på torsdagskvällen kritiserade styrelsen i sin årsberättelse tidningen Folket för deras rapportering om turbulensen i föreningen. Rapporteringen har gjort att City fått svårt att skaffa sponsorer, menar styrelsen.

Tidningen har bara lyft fram de problem som finns och svartmålat hela organisationen. Så inte bidrar det till att vi får bättre stöd från våra sponsorer.

I årsberättelsen skriver Citys styrelse... ”Klubben har utsatts för negativ publicitet, i synnerhet från tidningen Folket. Främst genom turerna kring den strejkande spelartruppen och byten av tränare. De negativa skriverierna har undergrävt möjligheterna att bibehålla intäktsnivån från sponsorer och partners, vilket är ett allvarligt problem totalt för fotbollen i Eskilstuna”.

Men Folkets chefredaktör och ansvarige utgivare Katrin Säfström, tillbakavisar kritiken. Elitsatsningen som City gav sig på var den största i historien och då måste man tåla granskning menar Katrin Säfström.

–Vår uppgift är att granska de händelser som sker i det område där vi verkar. Det är inte vår uppgift att bidra till att Eskilstuna city får ett bättre stöd från sina sponsorer, säger Karin Säfström.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".