Snart förändras postkontoren

Snart kan man inte skicka paket på posten längre. - Postens service ändras och privatpersoner får vända sig till nya serviceställen för att sköta sina brev och postärenden, säger Birgitta Corsvall, chef på posten i Eskilstuna/Strängnäs området.
Postkontoren, som de ser ut idag, där man både gör inbetalningar, tar ut pengar och skickar paket kommer att delas upp. Det som blir kvar är kassakontor där man gör in- och utbetalningar. Den andra postdelen kommer postens olika partners, till exempel bensinmackar och affärer, ta hand om. Enligt Birgitta Corsvall är tanken att öka tillgängligheten för kunderna. Hur många serviceställen det kommer finnas i Sörmland är ännu inte klart, men postområdet Eskilstuna/Strängnäs kommer ha ungefär 20 stycken. Tre kassakontor kommer finnas kvar och om ett par månader kommer förändringarna att påbörjas.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".