Ett års arbete för kvinnofrid

- Kunskapen om mäns våld mot kvinnor är ännu inte tillräcklig, det säger Ing-Marie Andrée, jämställdhetsexpert på länstyrelsen och aktiv i projektet ''Samling Sörmland för kvinnofrid''. Projektet har nu pågått i ett år och det har bland annat resulterat i att flera kommuner startat lokala samverkansgrupper.
Projektet ''Samling Sörmland för kvinnofrid'' har nu pågått i ett år och såväl kommuner, myndigheter och frivilligorganisationer är involverade i arbetet. I Nyköping har man till exempel invoverat det kommunala bostadsbolaget, för att de ska lära sig att se mekanismerna bakom kvinnomisshandel i arbetet med sina hyresgäster, och i Eskilstuna arbetar man med rehabilitering för män som slår. Ing-Mari Andrée på länstyrelsen i Sörmland menar att det är speciellt för Sörmland att man även lyckats engagera fackföreningarna i projektet. Uppdraget att starta projekt om våld mot kvinnor kommer från regeringen och kommer att pågå fram till 2003. Målet fram till dess är att öka kunskapen om mekanismerna bakom våldet, och att de som i sitt yrke möter utsatta kvinnor och barn ska lära sig att se och förstå.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista