Kritik mot planerat köp av Scaniaområdet i Katrineholm

Nu kommer kritik mot att socialdemokraterna i Katrineholms kommun vill köpa Scaniaområdet för 20 miljoner kronor.

Det här vill kommunen för att kunna fortsätta erbjuda industrimark åt företagen i kommunen.

Men det är ingen bra idé, tycker Eva Callhammar, folkpartist och oppositionspolitiker i Katrineholm. Det är inte kommunens sak att hyra ut industrifastigheter anser hon.

–Det här kan privata intressen sköta mycket bättre, anser vi. Kommunen ska inrikta sig på vård, skola och omsorg, säger Eva Callhammar. 

Enligt förslaget ska Katrineholms industrihus bolag KIAB köpa Scaniaområdet för 20 miljoner Kronor. Vd för bolaget tycker att det är en bra affär och anser inte det är någon ekonomisk risk med affären, eftersom det finns efterfrågan på industrifastigheter.

Eva Callhammar tycker däremot att det är en riskaffär.

– Om man säger att det idag finns en efterfrågan, så är det ju inte säkert att det finns det i framtiden, menar hon.

Jan Larsson, socialdemokratisk ordförande i kommunstyrelsen i Katrineholm, säger till Sveriges Radio Sörmland att han tycker det är en bra affär att köpa Scaniaområdet eftersom det ligger strategiskt bra i kommunen. Socialdemokraterna vill på sikt att Värmbols industriområde, vid Östdals hage, ska bli bostadsområde, och då kan Scaniaområdet komma till nytta för de industrier som idag finns i Värmbol, menar han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".