Strängnäs

Grillägare förlorade mot kommunen

Den grillägare, som stämt Strängnäs kommun för att han anser sig lurad på ett löfte om att få bygga en ny grillkiosk när kommunen byggde om ett torg, förlorade mot kommunen. 

Idag kom domen i Eskilstuna tingsrätt och rätten anser att det inte finns några uppgifter som talar för att grillägaren lovats förtur till en ny grillrestaurang på Västervikstorget.

Grillägaren hade krävt nästan 13 miljoner i skadestånd. Det skulle var ersättning för värdet av den grill han var tvungen att lämna och för alla år med förlorad arbetsinkomst.

Hela processen började för över tolv år sedan. Kommunen har menat att det inte funnits något avtal och att tjänstemän inte har och inte haft rätt att lova ut en byggrätt i en detaljplan som inte fastställts av kommunfullmäktige.

Advokat Gustav Pontén, Strängnäs kommuns ombud säger att tingsrättens dom talar sitt tydliga språk. Pontén säger tingsrättens dom visar att det inte har gått till så som Veli Caglyan påstår och att han inte har lyckats bevisa det han har påstår.