Polishuset i Eskilstuna spärras av - vitt pulver kan explodera

Polisen i Eskilstuna skärpte säkerheten vid polishuset i Eskilstuna på måndagen eftersom en privatperson på söndagskvällen lämnade in ett vitt pulver till polishuset i Eskilstuna. Enligt polisen kan pulvret vara ett explosivt ämne. Experter från Stockholm kallades därför in för att ta bort burken.

Av säkerhetsskäl spärrade polisen vid lunchtid av delare av Nygatan och parkeringen mitt emot polishuset, men också delar av Kyrkogatan och evakuerade personal i närheten av den plats i polishuset där burken med pulvret står, säger Leif Engstrand vid polisen.

Det var en privatperson som lämnade in burken till polisen på söndagskvällen. Han hade hittat burken på Bergsgatan i Nyfors när han var ute och gick med hunden.

Avspärrningarna hävdes efter någon timme då burken transporterades bort av bombexperterna från Stockholm. Enligt Leif Engstrand kommer polisen inte få veta vilket ämne som fanns i den eftersom den kommer att förstöras.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".