En del av Sjövikenfrågan avgjord

Regeringens beslut om Strängnäs kommuns detaljplan vid Sjöviken vid Mälarens strand ska gälla tills regeringsrätten har avgjort om kommunens gjort något fel i planerna för bostadsbyggande i området. Det har regeringsrätten kommit fram till.

Efter att regeringen avslog en överklagan från Aktionsgruppen för Sjöviken så vill gruppen att regeringsrätten prövar regeringens beslut. Aktionsgruppen vill ha en rättsprövning eftersomd den anser att det finns stora brister i kommunens planprocess.

Regeringsrätten ska också pröva själva sakfrågan, men Aktionsgruppen ville att regeringens beslut tillsvidare inte skulle gälla tills regeringsrätten beslutat i själva sakfrågan, men så blir det inte. 

Riksbyggen har av kommunen fått uppdraget att bygga ett 70-tal bostadsrätter i Sjöviken som ligger vid Mälarens strand i centrala Strängnäs. Bland annat ska Riksbyggen bygga hus ute i vattnet. Aktionsgruppen för Sjöviken anser att området blir allt för exploaterat och att miljön i området påverkas negativt. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista