"Ingen möjlighet att bomb skulle utlösas"

Polisen hade inte tillräckligt med personal på tisdagen då en avvisningshotad man påstod att det fanns sprängmedel i en lägenhet på Migrationsverkets förvar i Flen. Därför gick polisen inte in i lägenheten förrän på kvällen - flera timmar efter att polisen fått kännedom om hotet.

Polisen var tvungen att se till att mannen inte flydde från Migrationsverkets lokal några kilometer därifrån, säger Svante Melin. Han säger att det inte fanns några tekniska möjligheter för mannen att utlösa en bomb om det skulle ha funnits sprängmedel i lägenheten.

Mannen är avvisningshotad och hade berättat för en ”trovärdig person” att det fanns sprängmedel i lägenheten på förvaret. Denne larmade polisen som ringade in Migrationsverket där mannen fanns tillsammans med sin 15-årige son för att prata med en handläggare.

Senare under tisdagskvällen kunde polisen konstatera att det inte fanns sprängmedel i lägenheten. Mannen är misstänk för olaga hot.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".