Unga kvinnor oroliga efter mord

Efter mordet på den kurdiska kvinnan Fadimeh i måndags kväll är många unga kvinnor med invandrarbakgrund oroliga för hot från sina egna familjer.
Shariseh Ghasemnejad är kurd boende i Eskilstuna och hon jobbar frivilligt som tolk och stöd på kvinnojouren. Sen igår har hon fått ett tjugotal samtal från rädda och oroliga kvinnor. Det som gör henne mest förbannad är att månag av familjerna behandlar sina döttrar och söner olika. Sönerna får ha flickvänner, men tjejerna får inte ha pojkvänner alls. I långt ifrån alla familjer går det så långt som till mord - men ett probelm är att mannen i familjen är ansiktet utåt och som är rädda för den frihet som kvinnor får i Sverige. Shariseh Ghasemnejad vill nu organisera kurdiska och iranska kvinnor att verka för kvinnors rättigheter och hon kommer att se till att en sådan förening bildas. i
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista