Ja till två friskolor i Sörmland

Skolverket har sagt ja till en gymnasiefriskola i Eskilstuna. Det är NTI-skolan som till hösten startar en fristående gymnasieutbildning för 50 elever i Eskilstuna. Skolverket har också sagt ja till en etablering av Vallmotorps gymnasiesärskola i Katrineholm.
NTI-skolans inriktning i Eskilstuna blir medieproduktion och fullt utbyggd år 2004 planerar skolan att ha 150 elever i årskurserna 1 till 3. Eskilstuna kommun har tidigare sagt nej till en etablering av gymnasiefriskolan eftersom man anser att den inte skulle tillföra något utöver vad som redan finns i kommunen. I Katrineholm är det en enskild person som tänker starta en fristående gymnasieskola - Vallmotorps gymnasiesärskola. Med Waldorfpedagogiken ska framförallt elever med autism utbildas. Katrineholms kommun är i grunden positiv till friskolor, men befarar att etableringen kan innebära ekonomiska förluster för kommunen. Vingåkers kommun har sagt nej till gymnasiesärskolan.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista