Goda förhoppningar på P10, trots stora nedskärningar

Det var väntat att tio förband föreslås läggas ned och att cirka 5000 jobb försvinner från försvaret. Det säger Rolf Nordlund, Officersförbundets representant på P10 i Strängnäs. Men samtidigt säger han att officerarna inte är särskilt oroliga för vad som kan komma att hända med deras jobb.

Nordlund fick på fredagsmorgonen höra det som alla andra inom försvaret i Sverige fick höra. Att det finns risk för att tio förband läggs ned och att det då försvinner cirka 5000 jobb inom försvaret.

Man vet inte än vilka förband det gäller, det har inte ÖB sagt på fredagen, men man vet att det gäller i alla fall fem arméförband, vilket P10 i Strängnäs är.

Oftast vid såna här nedskärningar inom försvaret så är det kanske inte alltid officerare som får gå, utan de civilanställda. Men, även Försvarförbundets, alltså de civilanställdas representant på P10, Eva Lundkvist är lugn.

I En kommentar säger den ställföreträdande chefen på P10 Saffan Andréen att P10 har en god chans att klara sig igenom de här nedskärningarna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".