Äldreboende sa nej till besök från kommunen

Det blev ett kallt mottagande för representanter från Nyköpings kommun, när de skulle besöka ädreboendet Tunabergsgården i i Nävekvarn. Personalen på Tunabergsgården sa nej när Nyköpings kommun skulle komma dit och ha information om projektet Mösterarbetsplatsen.

Man valde helt enkelt att inte ta emot de två representanterna för projektet. Istället lämnade man över ett brev, där personalen skrev att de tycker att kommunens information om framtiden för deras arbetsplats helt uteblivit och att man därför inte kan arbeta för att bli nån Mösterarbetsplats.

De två representanterna från kommunen skriver i sin tur till bland andra kommunstyrelsen i Nyköping att personalen på Tunabergsgården är uppgivna och inte ser att de kan arbeta med sin arbetsmiljö, eftersom de inte får nåt besked om arbetsplatsen ska finnas kvar eller inte.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".