11-åring åt glasstårta - förd till sjukhus

En 11-årig pojke från Strängnäs fick föras till sjukhus för någon vecka sedan med en allergichock efter att ha ätit en glasstårta från Hemglass i Strängnäs. Glasstårtan Opera, som företaget köper in från företaget Nestlé i Belgien, innehöll små mängder hasselnötter, vilket inte stod i innehållsdeklarationen.

Hemglass har stoppat all försäljning och återkallar glasstårtan. Frågan vad som ligger bakom händelsen utreds nu av Hemglass.

- Vi ser allvarligt på det här och vi gör allt för att det inte ska upprepas, säger Åke Uhrberg, fabrikschef på Hemglass till Sveriges Radio Sörmland.

Han säger att allmänheten kan lita på Hemglass’ produkter i övrigt eftersom företaget har en sträng kontroll och att den aktuella händelsen har med leverantören Nestlé i Belgien att göra.

Hemglass upptäckte nötterna dels genom att den person som fick en allergiattack hörde av sig och dels genom analyser. Glasstårtan är inte en av Hemglass större produkter, uppger TT.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".