Största kokainhärvan någonsin avslöjad

En stor kokainhärva har avslöjats av polisen i Sörmland. Fyra män, två eskilstunabor, en man från Stallarholmen och en holländare, är sedan januari häktade misstänkta för grovt narkotikabrott och smugglingbrott. Polisen har beslagtagit åtta hekto kokain. Svante Melin chef för narkotikaroteln säger att det är det största beslaget av kokain någonsin i Sörmland.

Polisen spanade under en längre tid på de två eskilstunaborna och Stallarholmsbon som alla är i 30-årsåldern. Polisen misstänkte att de planerade att köpa kokain för att sälja vidare.

I början av året slog polisen till mot eskilstunaborna och mannen från Stallarholmen. Samtidigt greps den holländare som, enligt polisen, skulle sälja kokainet.

Enligt narkotikarotelns chef, Svante Melin, har kokainet en hög renhetsgrad och har ett värde på 1000 kronor per gram. Om det späs ut skulle intäkterna kunna bli 2,5 miljoner vid försäljning på gatan, enligt polisen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".