Reumaåret invigt

Reumaåret, apotekets och reumatikerförbundets gemensamma informationsår om reumatiska sjukdomar, invigdes idag. Bo Tiderman, ordförande för reumatikerdistriktet Sörmland, hoppas att reumatikerna ska bli synligare efter ett informationsår.
Statistiskt sett har ca 26 000 människor i Sörmland någon form av reumatisk sjukdom ochsom sjukvården ser ut idag finns det bara en reumatologisk avdelning i Sörmland, i Eskilstuna. Bo Tiderholm, ordförande för reumatikerförbundet i Sörmland menar att det här kampanjåret är viktigt blandannat för att belysa att reumatism inte alltid syns, att sjukdomen kan finnas hos personer som ser full friska ut. Det är en brist att det inte finns bättre kunskap om rematiska sjukdomar på vårdcentralernam, säger han. Och Inger Jonasson-Sjödin, ordförande för landstingsfullmäktige i Sörmland håller, med om att kunskapen måste bli bättre på vårdcentralerna.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista