Helgtrafik på prov i skärgården

Länstrafiken inför helgtrafik i skärgården på försök. - Det är ett steg i rätt riktning, säger Nils Kjellberg, ordförande för Sörmlands skärgårds intresseförening. Hittills har de som bor i skärgården inte haft någon möjlighet att med allmäna kommunikationer nå fastlandet under helgerna.
I början av januari skrev länstyrelsen ett brev till länstrafiken för att poängtera att kommunikationerna i skärgården måste bli bättre, och redan förra året gjordes en utredning om hur man ska få bättre kommunikationer i skärgården. Nu i mars väntas länstrafiken ta ställning till den rapporten, och fram tills dess inför man helgtrafik på prov. Men enligt Nils Kjellberg är det bara en liten del av skärgården som får kompletteringstrafik överhuvudtaget. Det är den del som kallas Bälinge skärgård, och ligger i östra delen av Nyköpings kommun. Den del av sörmlands skärgård som ligger i Trosa och Oxelösunds kommuner, har däremot ingen trafik alls. - Det skulle behövas mer engagemang från de kommunerna, säger Nils Kjellberg.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista