1 av 2
Olle Ljungström uppträder med Reeperbahn för första gången sen 1986. Foto: Claudio Bresciani / Scanpix
2 av 2
Per Alexandersson laddar för nostalgitripp till 80-talet under åfesten i augusti.
Eskilstuna

För evigt unga 80-talet till stan

I samband med Å-festen i Eskilstuna i augusti bjuds det på en nostalgitripp till åttiotalet, för då kommer turnén Forever Young till Eskilstuna. Jakob Hellman kommer stå på scen och dessutom kommer det tyska syntbandet Alphaville, och fem andra stora åttiotalsikoner.

– Jag tycker att det är väldigt passande att döpa turnén just till Forever Young för nånstans vill vi väl alla då och då blir unga igen. Mycket av det här handlar om nostalgi och det är vi väldigt raka och ärliga med, menar Per Alexandersson som är arrangören och som döpt turnén till Forever Young.

Det kommer att bli ett riktigt åttiotalsmaraton i Eskilstuna, med sex band som ska spela en timme var, från klockan sex på kvällen till ett på natten.

Tyska Alphaville, med hitlåtarna Forever Young, som gett turnén sitt namn, och Big In Japan, är ett av banden. De får sällskap av Ultravox, med hiten Dancing With Tears In My Eyes från 1984.

På scen står också Human League, som kanske är mest kända för låten "Don't you want me" och den stora åttiotals-syntaren Howard Jones med hiten "Like to get to know you well"

Även Jakob Hellman kommer att stå på scen och spela alla låtar från sin enda skiva ”…och stora havet” från 1989 och som utsetts till Sveriges bästa skiva.

Andra svenska band som glänste under åttiotalet och som spelar på turnén är Lustand Lakejer med Johan Kinde på sång och Olle Ljungströms band Reeperbahn.

– Jag är nog mest nöjd över att vi kommer att få se svenska Reeperbahn på scen tillsammans för första gången sen 1986, säger Per Alexandersson.

Petra Levinson
petra.levinson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".