Förlust för Nyköpings hockey väckte heta känslor

Nyköpings hockey förlorade på torsdagskvällen den andra playoff matchen mot AIK, med siffrorna 1-2 efter sudden death. Med det är säsongen över för Nyköpings hockey och känslorna efter matchen var starka på sina håll.

9.39 in på förlängningen avgjorde AIK:s David Printz, då han sköt in 2-1 pucken bakom Nyköpings målvakt Johan Asplund.

Efter matchen var Nyköpings lagkapten Ronny Björlin och framför allt sportchefen Peder Lidberg, rejält upprörda på domaren Sören Persson från Lidköping. En säkerhetsvakt var tvungen att gå emellan när Lidberg slet tag i en av domarna i tumultet som uppstod i spelargången.

– Det är en pajas som är där ute och hjälper AIK, sa Ronny Björlin efter matchen. Vi får utvisningar efter utvisningar, men de får inga utvisningar när de gör samma saker. Det är för jävla dåligt att en domare inte kan hålla bättre nivå.

Domaren Sören Persson gav senare sin syn på det inträffade inne i domarrumet.

– Det är sportchefen i Nyköping som har visat lite osportsligt uppträdande och det kommer att bli rapport på det, säger Sören Persson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista