Klubbchefen i Nyköpings Hockey ångerfull

Klubbchefen i Nyköpings hockey, Peder Lidberg, är nu ångerfull, efter sitt uppträdande mot domaren Sören Persson, efter Nyköpings förlust mot AIK i playoffserien.

Enligt vittnen ska han bland annat ha slitit en av domarna i armen, men det förnekar nu Peder Lidberg.

-Det verbala var mindre genomtänkt, jag borde gått ett par varv först och gått in till domarna sen och lugnt och sansat tagit en diskussion, säger Peder Lidberg.

Huvudomaren Sören Persson sa efter matchen i går att han avsåg att rapportera Peder Lidberg till Svenska hockeyförbundet för osportsligt uppträdande. Men hos sin arbetsgivare Nyköpings hockey har Peder Lidberg nästan fullt stöd.

-Jag kan till viss del hålla med Peder, att han gjorde rätt när han pratade med domaren. För vi hade sagt till spelarna och ledarna att de inte under några omständigheter fick fokusera på domarnas eventuella misstag under match. Och därför tog Peder Lidberg på sig att efter matchen säga till domarna vad han tyckte, säger Håkan Oscarsson som är ordförande i klubbben.

Tycker du att Lidbergs kritik till Sören Persson var konstruktiv?

-Det kanske blev väl hårda ord och inte var fullt så konstruktivt som Peder normalt sätt uppträder, säger Håkan Oscarsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista