Kraftsamling mot våldsbrotten

Länspolisledningen vill ha med sig Landshövdingen i arbetet med att bekämpa den grova våldsbrottsigheten i Sörmland. Vid polisstyrelsen på fredagen presenterade polisledningen sina idéer.
Mats Kirestam, biträdande Länspolismästare, säger att han vill föra in bekämpning av våldsbrotten i Länsstyrelsens projekt Samling Sörmland. Polisledningen vill ha en kraftssamling från hela samhället, förutom från polisen även myndigheter och organisationer. Mats Kirestam säger att polisen avser att arrangera ett seminarium under våren. Kommuner, organisationer och andra aktörer kommer att inbjudas för att diskutera vad man tillsammans kan göra för att minska våldsbrotten, som är särskilt allvarliga i norra Sörmland. Mats Kirestam menar att polisen måste bli bättre och snabbare att utreda brott, förebygande arbete i skola måste bli bättre och attityderna måste förändras, ''Man måste berätta för barn att man inte får slå varandra'', säger han.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista