Kritik tillbakavisas av polisen

Sörmlandspolisen anser att man inte gjort något fel i utredningen om en ung kurdisk flickas död i Eskilstuna förra sommaren. Som Sveriges Radio Sörmland berättat tidigare så är advokaten Elisabeth Fritz mycket kritisk till den polisutredning som avskrev ärendet som ett naturligt dödsfall.
Enligt advokaten så fanns det motstridiga uppgifter i polisens utredning som aldrig följdes upp. Åklagarkammaren i Eskilstuna inväntar nu svar från en rättsläkare på advokatens frågor och det kommer att avgöra om nya förhör ska hållas. Men polisen har gjort en riktig bedömning, säger Kriminalkommissare Leif Söderberg i Eskilstuna. - Sammantaget utredningen och rättsläkarens rapport har gjort att vi inte misstänker brott och då kan man inte begära att förundersökning kan inledas. Vi ser beslutet som riktigt och vi ser med tillfredsställelse på svaret från åklagarkammaren som ska titta på polisens utredning. Vi tycker att vi har gjort ett professionellt arbete, men tycker samtidigt att det är bra att ärendet belyses.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista