Invandrarkvinna flydde giftermål

Efter mordet på den kurdiska kvinnan Fadime i Uppsala i måndags kväll, har en ung kvinna i tjugoårsåldern med afrikansk bakgrund, valt att lämna landet och Eskilstuna eftersom hennes föräldrar vill tvinga henne till ett giftermål hon inte kan acceptera.
Kvinnan, som SR Sörmland kallar Miriam, var under en tid gömd i Eskilstuna och fick då hjälp av kvinnojouren. SR Sörmland har tagit del av ett brev från Miriam, där hon beskriver sin rädsla under flykten. Miriam är född och uppväxt i Sverige - trots det så vill hennes föräldrar gifta bort henne med en man från deras hemland. Hon är rädd att det ska gå för henne som för kusinen, som blev nedsövd av sina föräldrar och förd och bortgift i hemlandet. Därför har Miriam nu varit på flykt i ett och ett halvt år i olika delar av landet, bland annat i Eskilstuna där hon fick hjälp av kvinnojouren. Men i brevet skriver hon också om svårigheten att få hjälp och bli trodd av socialskreterare.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".