Johanna avråds överklaga

19-åriga Johanna Andersson, som stämde Eskilstuna kommun för att hon anser sig ha blivit mobbad under hela sin skoltid, avråds nu av sitt juridiska ombud Jacob Asp, att överklaga tingsrättens dom.

Jacob Asp säger till Sveriges Radio Sörmland att det inte betyder att han anser att hon inte har rätt i att hon blivit mobbad, men han bedömer att det kommer att vara svårt för henne att få rätt i hovrätten.

-Skulle hon förlora där, så får hon betala ytterligare 250 000 kronor och det är pengar som hon inte har råd att betala, säger han. Han kommer att kontakta Johanna i nästa vecka för att höra hur hon slutgiltigt bestämmer sig. Hon har tidigare sagt att hon vill överklaga.

Tingsrätten friade Eskilstuna kommun och Johanna Andersson har till den 22 mars på sig att överklaga. Hon stämde kommunen eftersom hon ansåg sig ha blivit mobbad under hela sin skoltid och att kommunen var skadeståndskyldig, men hon förlorade tvistemålet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".