Villkora bidragen

Riksorganisationen Kvinnoforum kräver att stat och kommuner ska villkora bidragen till invadrarorganisationer och föreningar som arbetar med integration så att bidragen stoppas till föreningar som motverkar kvinnor och kvinnors rättigheter.
Enligt Kvinnoforum skulle detta tvinga organisationerna att ta itu med föråldrade värderingar och en förlegad kvinnosyn bland sina medlemmar och på så sätt motverka våldet mot kvinnor. Bam Björling, ordförande i Kvinnoforum, säger till Sveriges Radio Sörmland att ekonomiska styrsystem är ett effektivt sätt att påverka attityder. Vid en manifestation mot kvinnovåld som samlade ett 100-tal deltagare i Esksilstuna på lördagen föreslog Kvinnoforum att föreningar som söker bidrag ska kunna visa ett konkret program med aktiviteter som vänder sig till kvinnor - och att föreningarna också ska kunna redovisa att delar av bidragen verkligen går till aktiviteter för kvinnor och flickor
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".