Landstinget stäms på 7 miljoner

Striden mellan taxibolaget Taxi 10 000 och landstinget och Trosa kommun går vidare. Kommunen och Landstinget har vid tingsrätten i Nyköping stämts på närmare 7 miljoner kronor.
Bakom stämningen står taxibolagets advokat Hans Ahlstedt. Svea hovrätt har tidigare beslutat att taxibolaget har rätt till skadestånd eftersom Trosa kommun och landstinget bröt ett avtal om sjuk- och färdtjänstresor under 90-talet, men eftersom parterna inte har kommit överens om hur mycket kommunen och landstinget ska betala får nu tingsrätten bestämma det. Kommunen och Landstinget krävs på närmare 7 miljoner i skadestånd för förlorade intäkter. Men Landstingets och kommunens advokat, Per Oeme, anser att beloppet är sex gånger högre än de totala intäkter som taxibolaget kunde ha fått under den period som var kvar när avtalet bröts. Han har kallat skadeståndskravet rena ''Ally MacBeal-skadeståndet'', och liknat skadeståndsbeloppet med de amerikanska.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista