Allt fler utan ström i länet

Det var under tisdagsmorgonen och förmiddagen strömavbrott på många håll i Sörmland på grund av det blåsiga vädret, framförallt i västra och södra Sörmland. Det blåsiga vädret gjorde bland annat att träd blåste ned över ledningar. 1425 av Vattenfalls elkunder i Sörmland var vid 9.30-tiden utan ström. Allt fler felanmälningar strömmade in under tisdagsmorgonen.
Sophämtningen i Eskilstuna försenades på grund av hala vägar som inte sandats och tidningsutdelningen i Eskilstuna och Strängnäs försenades kraftigt. Flera skolbussar i länet körde i diket på grund av halkan, uppgav Busslink. Inga barn skadades. Bussarna körde i diket innan de hunnit hämta barnen, som fick stå och vänta på bussarna. Det var så halt att bärgningsbilar hade svårigheter att dra upp bussarna. Busslink tvingades ställa in bussturer på flera håll. Hårda vindar med stormstyrka har i natt dragit fram över södra och mellersta Götaland och orsakat stor materiell förstörelse. Många riks- och länsvägar är blockerade av nedfallna träd.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista