Kommunalråd nöjd med antalet jobb efter Ryanairs satsning

Kommunstyrelsens ordförande i Nyköping, socialdemokraten Göran Forssberg, kommenterar nu uppgifterna om att Ryanairs satsning ute på Skavsta flygplats inte gett så många nya jobb som Forssberg tidigare räknat med.

Enligt Göran Forssberg så tar det tid innan alla jobb skapas, och att allt går enligt planerna. Som vi berättat tidigare så visar Nyköpings kommuns egen utredning att ungefär 300 jobb skapats i direkt anslutning till Skavsta, efter det att Ryanair startade sin storsatsning på flygplatsen för ett knappt år sedan.

Och enligt en uppsats på magisternivå vid Stockholms universitet så har drygt drygt 500 jobb skapats, både direkt och indirekt, tack vare Skavsta. Båda utredningarna visar alltså att Ryanairs storsatsning gett betydligt färre jobb än de 1000 som Göran Forssberg pratade om förra våren. När Ryanair gjorde Skavsta flygplats till ett av sina nav för snart ett år sen, spådde Göran Forssberg att det skulle bli ett lyft för Nyköpingstrakten. Tusen nya jobb, ökad inflyttning och ett lyft för det lokala näringslivet. Hittills har det alltså inte blivit så, både enligt studien vid Stockholms universitet och Nyköpings kommuns egen utredning.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".