Advokat tvivlar på 27-åringens berättelse om kalkbrottsmordet

På onsdagen fortsatte rättegången om det uppmärksammade Kalkbrottsmordet. Advokaten till en av de åtalade tvivlar på trovärdigheten hos den 27-årige man, som sagt att han var med vid mordet.

Lars-Åke Chorell, som försvarar en av de åtalade, en 31-årig man, menar det finns brister i 27-åringens berättelse.

– På många punkter berättar han en annan berättelse idag än  han gjorde under förundersökningen. Jag anser att det finns brister i trovärdigheten i hans berättelse.

Lars-Åke Chorell försvarar en 31-årig man, som tillsammans med en 30-åring ska ha varit med vid mordet vid Kalkbrottet i Barva 1994. Både nekar dock till brott.

De har pekats ut av den 27-åring som erkänt inblandning i mordet och som förhördes i Tingsrätten på onsdagen. Han berättade under förmiddagen, efter frågor från åklagaren, om upprinnelsen till mordet och om hur det hade gått till. Men när Hans-Åke Chorell under eftermiddagen ställde kompletterande frågor var han inte alls lika säker på detaljerna.

En sak är dock säker. 27-åringen vill lätta sitt hjärta efter att ha blivit religiös. Vid rättegången tackade han gud för att han fått kraften och orken att erkänna sin inblandning och han sa sig också vara beredd på att ta sitt straff.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".