sörmland

Stödet bättre för tjejer i nöd

Möjligheterna för tjejer att få stöd och hjälp av tjejjouren har blivit bättre under sommaren.
Genom det nationella samarbetet tjejjouren.se går det nu att chatta med någon varje kväll i veckan.

Charlotte Törnblom som är samordnare på tjejjouren Miranda i Katrineholm som funnits i fem år, berättar att många som hör av sig har problem med till exempel ätstörningar eller självskadebeteende.

Det nationella samarbetet tjejjouren. se har gjort att tjejerna kan chatta eller få svar på sina mejl alla dagar i veckan, men man försöker få tjejerna att vända sig till sina lokala tjejjourer.

I Sörmland finns det tjejjourer i Katrineholm och Eskilstuna och där alla som identifierar sig som tjejer kan chatta varje måndag och de flesta som hör av sig är mellan 15 och 17 år.

Charlotte Törnblom vill gärna ha ett ökat samarbete med både kommun och landsting för att kunna nå ut till sin målgrupp.

– Vi försöker informera om att vi finns och sedan hålla reda på vad det finns för hjälp i kommunerna så att vi vet vart vi kan hänvisa tjejerna. Oftast är det oss de vänder sig till först, det är första steget till att man söker hjälp, säger Charlotte Törnblom på tjejjouren Miranda i Katrineholm.

Katarina Wahlström
katarina.wahlstrom@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista