Ryanair fick nej till utbildningsbidrag

Flygbolaget Ryanair kommer inte att få några pengar av länsarbetsnämnden i Sörmland, för utbildning av de personer som fått jobb hos företaget, sedan företaget i april förra året storsatsade på Skavsta flygplats. Ryanair hörde av sig för sent, det säger Bodil Ekström, tjänsteförättande länsarbetsdirektör i Sörmland.

Hon menar att företaget kom in med begäran om ersättning i början av 2004, för utbildning som redan genomförts under 2003.

Förra året diskuterade länsarbetsämnden i Sörmland och flygföretaget Ryanair hur man skulle kunna tillgodose företagets behov av ny arbetskraft, när företaget la sitt nav på Skavsta flygplats i Nyköping.

Ryaniar ville ha bidrag för att bland annat kunna utbilda ny besättningspersonal. Parterna kom överrens om att höras igen, men när Ryanair senare hörde av sig till länsarbetsnämnden var personalen redan anställd och utbildad. Företaget ville alltså ha pengar i efterskott, men så går det inte till, enligt Bodil Ekström, länsarbetsdirektör för Sörmland.

- Då har vi ju inte möjlighet att påverka eller resonera om på vilket sätt vi skulle kunna jobba med pengarna, utifrån det arbetsmarknadspolitiska perspektivet, säger Bodil Ekström.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".