SÖRMLAND

Auktionsbedragare i farten igen

Den man i auktionsbranschen som greps i vintras, misstänkt för att ha lurat flera sörmlänningar på pengar, misstänks ha begått nya brott i väntan på åtal. Så sent som för en vecka sedan lurade han en kvinna i Nyköping, enligt en anmälan till polisen i Nyköping.

Kvinnan har uppgett att mannen hämtade möbler hemma hos henne för att sälja dem på auktion, men att hon aldrig fick några pengar. Nu har hon polisanmält honom.

Auktionisten, som är baserad i Norrköping, har tidigare dömts för förskingring. Som Sveriges Radio Sörmland rapporterat tidigare greps auktionisten på nytt i januari i år, misstänkt för att ha begått fler brott.

Han misstänktes ha bedragit ett femtontal personer i Sörmland, och ytterligare personer i Norrköping och Stockholm, genom att sälja deras möbler och behålla pengarna själv.

Åklagaren ville få honom häktad men tingsrätten släppte mannen, eftersom den ansåg att risken var så liten att han skulle begå fler brott i väntan på åtal.

Men nya brott misstänks han alltså nu begått.

Auktionisten väntar åtal inom ett par veckor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista