Bostadsrättspriserna stiger kraftigt

Bostadsrättspriserna stiger kraftigt i Sörmland. I till exempel Eskilstuna har bostadsrättsmarknaden tagit fart rejält de senaste åren, enligt mäklare som Sveriges Radio Sörmland pratat med. Bristen på framförallt små lägenheter betyder fler spekulanter och högre priser.

- Det har blivit svårare att hitta en lägenhet och Eskilstuna har vuxit och det byggs inget nytt. Då blir det att priserna på bostadsrättssidan stiger, säger Anders Holmqvist, fastighetsmäklare i Eskilstuna.

Priserna på ettor har nästan dubbleras på tre-fyra år i Eskilstuna. Så höga som priserna är nu har de aldrig varit. Idag kan priset variera mellan 80 000-150 000 kronor.

Även i Nyköping är efterfrågan och bostadsbristen stor. Priserna har gått upp och att hitta billligt boende är svårt. I Strängnäs är läget precis likadant - kraftigt stigande priser som framförallt beror på utflyttningen från Stockholm, det dåliga utbudet och det gynnsamma ränteläget.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".