"Ostlänkenutställning bortplockad efter beslut av politiker"

Den utställning om Ostlänken som plockades bort från Stadshuset i Nyköping blev borttagen för att den inte var i linje med kommunens syn. Det säger Annika Karlsson, gruppledare för centern, som var med vid det möte där beslutet presenterades för Nyköpings kommunpolitiker.

- Jag fick information och då sades det att utställningen skulle avslutas och att den inte stämdes med intentionerna som kommunen har vad det gäller ostlänken, säger Annika Karlsson.

Tidigare har Lars-Göran Bergman på kommunens informationsavdelning, beskrivit det e-postbrev som han skickade om att utställningen skulle bort, som ”olyckligt formulerat”. I stället var det enligt honom en fråga om att materialet inte tillhörde Nyköpings kommun.

Centerns gruppledare Annika Karlsson säger till Sveriges Radio Sörmland att det var kommunalrådet Göran Forssberg som sa att utställningen skulle tas bort för att den inte passade med kommunens intentioner vad gäller Ostlänken.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".