Kraftiga besparingar i Katrineholms skolor

Det blir kraftiga besparingar inom skolan i Katrineholm i år och nästa år. På tisdagen beslutade barn- och ungdomsnämnden att föräldrar ska betala barnomsorgsavgifter 12 månader istället för som idag elva månader. Dessutom ska 16 tjänster bort från skolan eftersom antalet elever väntas minska. Nämnden begär också tre miljoner kronor av kommunsstyrelsen som hjälp.

Prognosen visar att nämnden kommer att gå med sex miljoner i underskott i år. Får nämnden bidraget från kommunsstyrelsen och sparar vinner 1,1 miljoner kronor på att slopa den avgiftsfria månaden återstår två ayy ”hämta hem”.

Förra året gick barn- och ungdomsnämnden med drygt elva miljoner i underskott.

- Vi hart redan skurit ned på administrationen och vi är återhållsamma med bidrag till föreningar. Vi koncentrerar de pengar vi har till det som är obligatorisk för skolan, säger Anneli Hedberg, barn- och ungdomsnämndens ordförande till Sveriges Radio Sörmland.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".