Förvåning i Malmköping - kanske för lätt att komma åt vattenreservoaren?

Flera Malmköpingsbor är på måndagen förvånade och överraskade över att det är så lätt att komma åt vattenledningsnätet i samhället. Igår så stängdes ju vattnet av, sen sabotage upptäckts på ledningsnätet, och Flens kommun var rädda att någon hade försökt förgifta vattnet.

På äldreboendet Hemgården var man utan vatten i flera timmar. Lena Karlsson, som arbetar på Hemgården, är kritisk till säkerheten kring vattenreservoaren.

-Det borde ju vara avskärmat på något sätt, med larm eller liknande, säger Lena Karlsson.

-Kommunen sa att de skulle köra upp en tankbil, där vi kunde hämta vatten. Men vi hade ju helgbemanning, färre personal och inga kärl att hämta vatten i, säger Lena Karlsson.

Det är inte bara Lena Karlsson som är kritisk till att man kommer åt vattenreservoaren så enkelt. Kurt Cederhjälm, föreståndare för en matvarubutik i Malmköping, är också förvånad, även om försäljningen av flaskvatten ökade på söndagen.

-Det verkar som om det är några ungdomar som har gjort det, så att det kan vara för lätt att komma åt reservoaren, säger Kurt Cederhjälm.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".