Sörmländska vägar i dåligt skick

Vägarna i Sörmland är i dåligt skick. 23 procent av länets vägar har restrektioner och anledningen är vårens snabba tjällossning som har gjort att vattnet inte hunnit rinna undan ordentligt.

– Rejält många vägar har nedsatt bärighet. Så tunga fordon har stora restriktioner och det ställer till mycket besvär för dem, säger Fredrik Broqvist, driftledare på Vägverket. De får inte fram transporterna på de vägar som de kanske helst skulle vilja.

Vägverkets entreprenörer är nu ute och lappar och lagar vägarna, för att förbättra bärigheten. Men den tuffa vintern och våren innebär att Vägverket kommer att vara tvungna att hålla igen i budgeten, eftersom många extra kronor redan gått åt. Det här tror Fredrik Broqvist kan påverka underhållet och beläggningen av vägarna i Sörmland i sommar.

Även kommunernas budget för underhållet av vägar har gått åt. Snöröjningen i bland annat Eskilstuna, Nyköping och Katrineholm kostade mer en beräknat.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista