Skavstastation dåligt alternativ

En tågstation vid Skavsta flygplats är ett dåligt altenativ för trafikanterna. Det har ett konsultföretag kommit fram till, då de på Nyköpings kommuns uppdrag undersökt vilka konsekvenserna blir om den tänkta snabbjärnvägen Ostlänken byggs.
Än så länge finns bara ett första utkast till den utredning som ska granska konsekvenserna av den tänkta snabbjärnvägen Ostlänken som ett konultföretag alltså gör åt Nyköpings kommun. Ostlänken ska bli en snabbjärnväg som ingår i den större så kallade Europakorridoren med sträcka Stockholm-Hamburg, något som konsulterna också påpekar, och menar att om den sträckan trafikeras med de snabbaste tågen som kommer upp i ca 300 km i timmen så är chansen tågen stannar i Nyköping mycket liten. Trots att kommunen håller fram Skavsta som det bästa stationsalternativet för snabbtågen, så menar konsulterna att det för trafikanterna skulle det vara det sämsta altenativet. De menar istället att det bästa för trafikanterna är ett stationsläge som idag, att tågen går ofta och att anslutande trafik fungerar bra. Konsulterna tror heller inte på att bevara den gamla järnvägen, för att på den sätta in lokaltåg. Det verkar orealistiskt skriver man i rapporten. Utredningen tillsammans med kommunens egna tätortsstudie väntas vara klar i mars.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".