Akut pengabrist hos Guif

Handbollsklubben Guif från Eskilstuna har akut brist på pengar. En semifinal i SM-slutspelet, som klubben hoppats på, hade gett välbehövda pengar i kassan. Men så blev det inte. Förlusten i kvartsfinalen i förra veckan mot Redbergslid innebär att Guif fortsätter att dras med ekonomiska svårigheter.

– Det hade sett betydligt bättre ut om vi hade fått spela semifinaler också, säger Jan Kågebäck, ordförande i Guif.

Guif har haft ekonomiska problem under hela den gångna säsongen. Bland annat har de dragits med skulder till ett bussbolag i Eskilstuna och klubben har också haft problem att betala spelarnas löner. Det har lett till att man sökt nya vägar för att få in pengar. I kvartsfinalen mot Redbergslid tog en bank initiativet att genomföra en insamling och den gav ett par hundra tusen extra i kassan.

Men i och med förlusten är nu handbollssäsongen slut och det innebär minskade intäkter. Enligt Jan Kågebäck har klubben just nu en likviditetskris och det är några tuffa månader som väntar. Det gäller framför allt att jaga sponsorer.

Till hösten ser det bättre ut säger Jan Kågebäck, för då planerar klubben ett antal olika projekt som ska dra in pengar. Men att rädda ekonomin genom ökade intäkter är inte enda möjligheten, utan även utgifterna ska ses över.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".