Wetterstrand (mp) positiv till vårbudgeten

Miljöpartisten Maria Wetterstrand (mp) presenterade budgeten i Eskilstuna på torsdagen och var bland annat nöjd med att tågpendlarna i Sörmland kommer att få det bättre på sikt.

– Satsningen på Mälartunneln i Stockholm är väldigt bra för sörmlänningarna. Då får vi en lösning på många av de problem som finns på järnvägen, säger Maria Wetterstrand. Tunneln tidigareläggs och staten står för finansieringen och det har vi  drivit igenom. Det är jag stolt över som sörmlänning.

I övrigt menade Maria Wetterstarnd att det beror på vilken social ställning man som sörmlänning har om vårbugeten är bra eller dålig.

– Om man är beroende av social service, så ska man vara väldigt glad över den här budgeten, menar hon. Likaså om man har svag ekonomi och har barn, så kan man vara nöjd med att det kommer satsningar i den här budgeten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista