Direkttåg till Arlanda slopas

Direkttåget mellan Eskilstuna och Arlanda från Eskilstuna slopas från och med juni. Det framgår av SJ:s nya tidtabell som börjar gäller den 13 juni. SJ anser att det är får få resenärer som åker till Arlanda för att direkttåget ska vara kvar och dessutom har det inneburit förseningar på Uppsalapendeln.

För övriga länet blir det en hel del förändringar då SJ anpassar utbudet av tågresor till den faktiska efterfrågan på tågtrafik. Avgångar med få resenärer upphör.

Som vi rapporterade för en månad sedan tar SJ från och med april och i vissa fall från juni bort tåg med få resenärer, exempelvis några sena kvällståg på sträckan Eskilstuna-Stockholm och Nyköping-Stockholm.

Antalet avgångar mellan Eskilstuna och Örebro blir fler. Reginatåg sätts in på Svealandsbanan, vilket förbättrar restiden med fem minuter. Från och med i höst kommer SJ också att sätta in dubbedäckare på sträckan Eskilstuna-Stockholm.

SJ anpassar också tågavgångarna så att katrineholmsbor som jobbar på Scania i Södertälje ska hinna i tid till jobbet. Det blir också fler tågstopp i Vingåker.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista