Akut ekonomisk kris över för KSK

Den akuta ekonomiska krisen för Katrineholms bandyklubb ser ut att vara över. Katrineholms bandy hade i slutet av förra året så stora skulder att man riskerade en nedläggning, men nu har nya pengar strömmat in.

- Alla var medvetna om det här och höll igen och det gick ju, men det hade inte gått annars. Sammantaget fick vi det att gå runt den här säsongen, med järnkoll på ekonomin.

Katrineholms Bandy hade i slutet av förra året så stora skulder att man riskerade en nedläggning. Men genom en kampanj för att få in pengar och att spelarna avstod från en del av sina löner fick man ekonomin på fötter igen och kunde slutföra säsongen.

Nu väntar nästa prövning, för att få fortsätta med spel i allsvenskan krävs det att man klarar elitlicensen. Den sista april är det datum då Katrineholm måste visa att ekonomin är i ordning. Och Lars Anderzén säger att han är dämpat optimistisk inför elitlicensgranskningen.

- Vi kommer att gå in med ett underskott. Det är bara fyra klubbar som kommer att redovisa positiv ekonomi, alla de övriga måste visa hur det står till och visa upp en handlingsplan. Om alla klarar det får vi se. Vi tror att vi ska göra det.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista