Värdetransportrån i Nyköping

En värdetransport rånades i Nyköping vid 22-tiden på fredagskvällen. Det uppger polisen. En väktare blev överfallen när han skulle lasta över en väska med pengar vid väktarkontoret på Bagaregatan i centrala Nyköping. Rånaren hotade väktaren med pistol och tvingade honom att larma av väskan och tog pengarna. Vid 14-tiden på lördagen var rånaren fortfarande på fri fot.

Rånaren hade, enligt polisen, troligen en eller flera medhjälpare. Han försvann i en bil från platsen. Det finns inga uppgifter om hur mycket pengar rånaren tog med sig.

Polisen uppger att väktaren sett en äldre röd Volvo och en beige Volvo v70 passera förbi precis när rånet inträffade och är intresserade av att komma i kontakt med bilförarna.

Kriminalinspektör Hans Andersson vid Nyköpingspolisen sa vid 14-tiden på lördagen att rånarna kom över ”rätt mycket pengar”, i alla fall över 100 000 kronor.

Polisen misstänker att fler personer var inblandade.

- Väktaren såg enbart rånaren, men det borde ha varit en chaufför eftersom bilen, en mörk Saab av nyare modell snabbt körde iväg från platsen.

Bilen svängde ut söderut mot Västra storgatan och där sväng den den höger västerut, enligt polisen.

Rånarna var vid 14-tiden på lördagen fortfarande på fri fot. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista