Dåliga datorer i Vingåkers skolor

Skolornas datorer i Vingåker fungerar inte och det försämrar utbildningen för skoleleverna. Det tycker samtliga skolors rektorer i en skrivelse till Barn- och utbildningsnämnden.

Att datorerna inte fungerar som de ska påverkar också lärarnas sätt att lägga upp undervisningen under året. Ett syfte med att kunna använda datorer mer i undervisningen är att även elever med olika former av handikapp och svårigheter kan lära sig. Men Madeleine Hedenbergh, lärare på Vidåkersskolan, säger att allt hon hoppats på raserades när kommunen organiserade om. Plötsligt skulle IT-teknikerna, alltså de som ska hjälpa till när det blir krångel och trassel med datorerna, i första hand hjälpa de som jobbar i kommunhuset och inte eleverna och lärarna ute i skolorna.

Redan förra året så talade lärarna om för sina rektorer att det var stora problem med datorerna på skolan. Rektorerna har fört detta vidare, men ingenting har hänt. I början av året så köpte faktiskt skolan in nya datorer, det köptes också nya skrivare och en ny server. Men allt det här står fortfarande nedpackat i kartonger, där har de stått i fyra månader snart.

– Det är ingen som har tid att plocka upp dem, säger Madeleine Hedenbergh.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".