Näringslivspolitiken i Nyköping kritiseras

Nyköpings kommun får nu hård kritik för brister i sin näringslivspolitik. Det är Magnus Arbell, vd och koncernchef i Sveaverken/Odin, som nu tar bladet från munnen angående flytten till Eskilstuna.

Det var i slutet av januari som beslutet tillkännagavs - ett beslut som innebär att Nyköping tappar närmare 60 jobb.

Enligt Magnus Arbell är satsningen på Skavsta positiv men ensidig. Det saknas vilja att se till kommunen som helhet och att det finns företag som inte gynnas av flygplatsen.

Konkret för Odins flytt till Eskilstuna menar han att Nyköpings bristande intresse att hjälpa till med nya lösningar när bolaget behövde nya lokaler var en klart bidragande orsak när företaget tog med sig 60 jobb och flyttade till Eskilstuna. 

Enligt Magnus Arbell vägrar fastighetsbolaget Kilenkrysset, som bygger Odins nya fabrik i Eskilstuna, att göra några ytterligare satsningar i Nyköping efter negativa erfarenheter från satsningen vid den gamla Arlafabriken.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".