1 av 3
Ett svek mot väljarna, säger Ewa Callhammar (FP) om samarbetet mellan (S) och (M). Foto: Katarina Wahlström/Sveriges Radio Sörmland
2 av 3
Lars Härnström (M) säger att samarbetet med (S) är bäst för Katrineholm.
3 av 3
Moderaterna är ett parti som man kan lita på, säger Göran Dahlström (S)
Katrineholm

"Ett svek mot väljarna"

Socialdemokraterna och moderaterna har enats om att tillsammans styra i Katrineholm de kommande fyra åren. Det blev klart idag när partierna presenterade den historiska överenskommelsen idag. Ewa Calllhammar (FP) tycker att det är ett stort svek mot väljarna.

– Det kan vara det starkaste laget för att kunna utveckla Katrineholm från den position vi har nu. Tillsammans kan vi göra en bra utveckling för Katrineholmarna. Vi har pratat oss samman och sett vad vi har för gemensamma utgångspunkter. En sak är ideologier och en annan fråga är sakpolitik. Det känns väldigt starkt det vi pratat med moderaterna om. Ingenting får störa den positiva utveckling som vi är inne i nu. Moderaterna är ett parti som man kan lita på och som har mod att stå upp för frågor i svåra tider och se till att fullfölja olika satsningar som är på gång, säger kommunstyrelsens ordförande Göran Dahlström (S).

Göran Dahlström, socialdemokraterna, har efter valet valt att söka stöd hos moderaterna för att kunna fortsätta styra i Katrineholm. Socialdemokraterna förlorade tre mandat och tappade den egna majoriteten efter över 90 år.

– Vi gör det här utifrån valresultatet och den diskussion vi har haft internt inom partiet så har vi kommit fram till att det här är bäst för Katrineholms kommun. Vi gör det inte för partiets skull utan vi tror att moderat politik som vi kan föra in i det här gynnar de som bor i Katrineholm. Är vi i opposition kan vi inte vara med och påverka, säger Lars Härnström (M).

Ewa Callhammar (FP) är mycket kritisk till samarbetet mellan Socialdemokraterna och Moderaterna.

– Jag känner mig bedragen. Det är ett svek mot oss inom alliansen. Vi har gått till val på att förändra Katrineholm och få ett maktskifte efter 90 år och vi hade chansen att göra det nu, med sex partier. Vi hade alla med oss utom Moderaterna och så går de till Socialdemokraterna och de har inte sagt något till oss. Det är ett svek mot väljarna. Det finns inte ord för det här.

Katarina Wahlström
katarina.wahlstrom@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".