Nyköpings hockeys klarar elitlicensen

Nyköpings hockey är i mål när det gäller att ha sin ekonomi i balans och på så sätt klarar de sin elitlicens. Och det fyra dagar innan utsatt tid, den sista april.

Visserligen fattas det fortfarande pengar, men enligt klubbchefen Peder Lidberg, så är det inte mer än att klubbstyrelsen själv kan täcka det.

– Det känns ganska bra tycker jag, säger Peder Lidberg. Vi har följt den prognos som vi har satt upp innan. Vi är inte i mål ännu, men vi räknar med att allt kommer att se riktigt bra ut på fredag.

Det är fyra dagar kvar till deadline när nyköpings hockey måste ha sin ekonomi i balans, annars förlorar man sin elitlicens och försvinner från allsvenskan. Det fattas fortfarande ett par hundra tusen kronor och kampanjen pågår med bössan i hand ända in på målsnöret, men enligt Peder Lidberg så kommer klubbens styrelse att täcka upp för det som eventuellt fattas på fredag.

Nu är det framtiden som gäller - uppstarten inför nästa säsong har allvarligt försenats av vårens kraftsamling att få in upp mot 5 miljoner kronor för att klara balanskravet och Peder Lidberg kan inte garantera att klubben inte hamnar i nya svårigheter.

– Nu sätter vi spelarlönerbudgeten först och sen säljer vi, säger Peder Lidberg. Så har ju skett i många år. Med lite skador och olyckliga situationer, så kan det bli så att man inte riktigt kommer upp i den inkomstbudgeten som man har lagt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".