Kritik mot information om hotbild avvisas

Både polis och åklagare avvisar kritiken från advokat Lars-Åke Chorell om bristande information om hotbilden mot en av de åtalade i rättegången om kalkbrottsmordet. Advokaterna behöver inte få reda på något mer än att det finns en hotbild, säger polis och åklagare.

Bakgrunden är att en av de åtalade, en 27-åring, erkänt att han var med när Andreas Bengtsson mördades, och samtidigt pekat ut två andra som delaktiga. De två nekar till brott, och enligt polisen så finns det en hotbild mot 27-åringen, det finns personer som helt enkelt inte vill att han ska få chansen att berätta.

Åklagare Lars Lundin kallar Lars-Åke Chorells kritik, om att han borde fått information om vilken hotbild det är, för helt obefogad, och påpekar att vad han kan minnas så ställde inte ens Chorell någon fråga om det. Han menar också att advokaterna helt enkelt inte behöver få reda på något om det.

Under rättegången så var det en hård säkerhetskontroll av de som skulle lyssna på den, och både åklagare Lars Lundin och Bengt Jansson vid länskriminalen menar att det var fullt tillräckligt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista